Farliga eller inte? Den frågan har stötts och blötts sedan 50-talet. Många människor tycker mycket, men finns det någon som vet vad de pratar om? Världen behöver inte fler kompendium av de slentriansanningar/sägner som merparten böcker och nätsidor serverar. Med hjälp av interaktiva animationer ägnar vi därför den här första delen åt grundläggande biomekanisk analys av 100 % eget märke.
Reflektioner kring vilka egenskaper en sprinter bör ha och hur man bäst testar dem.
Kan du förbättra din reaktionstid? Ja, i viss mån. Här får du veta vilka faktorer som styr din reaktionstid, hur du kan påverka dem, och hur friidrottens regler både kan hindra och hjälpa dig.
”En fenomenografisk studie av rörelseförmågan” är undertiteln på Philips examensarbete i idrott och hälsa. Det kan förenklat beskrivas som en undersökning av hur elever förstår idrottsliga instruktioner och hur de upplever sin egen kropp då de utför instruktionerna. Relevant för idrottslärare och tränare alltså!
Philip har gjort en noggrann granskning av sex studier om kreatin (som kosttillskott) för att ta reda på vilka effekter det har på den fysiska förmågan. Slutsatsen är att ni alla bör ta det. Läs hela uppsatsen för att få reda på varför.
Med snabbkreatin är det meningen att man ska slippa den traditionella uppladdningsfasen. Men funkar det? Tillverkarna hävdar det och resonemangen är rimliga. Viktor B utnyttjade sitt projektarbete i kemi till att praktiskt – och grundligt – pröva teorierna.
Ska en sprinter stretcha, tänja eller låta bli? Anna O försöker i sitt projektarbete svara på denna omstridda fråga
Korta (men många) recensioner av böckerna i vårt träningsbibliotek.
En sammanfattning av det ni bör veta om vårt ordinarie styrketräningsprogram för muskeltillväxt.