Här finns information om och för vår träningsgrupp i IFK Lund Friidrott.
Mer om träning och friidrott hittar ni genom att klicka på Athletics-fliken.
Viktor M 7.72 Sebastian 7.75 David H 8.31 Joanna 8.98
Viktor fokuserade på starter under träningen och det verkar som om det gav resultat direkt. Sebastian tätt därefter och åtminstone snabbare än senast. David förbättrade sig ytterligare några hundradelar och 8-sekunders gränsen finns nu inom räckhåll när det väl blir tävling.
Joanna var på besök efter flytten till Uppsala. Där har det inte blivit något friidrottande men väl gymnastik och gymmande så formen var ändå god. Nu var hon bara några få tiondelar från träningsperset. De som redan har fått flera bra tider sprang inte denna gång.
Philip 7.17 Björn 7.22 Magnus 7.65 Viktor M 7.86
Fortsatt snabbt och jämnt för Philip och Björn. Inget pers för Magnus som tvärtom backar ganska mycket. Helt OK tid för Viktor som framförallt behöver bättra på start och acceleration.
Sebastian 7.84 David H 8.35 Sima 11.91
Det har ännu inte lossnat för Sebastian som känner sig sliten efter att han bl.a. har börjat köra på tyngre vikter i knäböjen. David sprang med spikskor för första gången och som väntat gick det rejält mycket snabbare än förra veckan! Sima har haft hälsoproblem under hela hösten och tiden indikerar också en klart sämre form än sommarens. Förhoppningsvis kommer styrkan att komma tillbaka och därefter åter kunna öka nunär hon har fått medicinsk hjälp.
Sebastian 7.78 Gustav 7.88 David H 8.74
Avståndet mellan Sebastian och Gustav krympte. Gustavs löpning ser bra ut men Sebastian fick en hel del förslag om att justera tekniken under träningen innan och behöver några pass till för att tillämpa råden (bl.a. utsträckta händer för kraftfullare armföring & mer framåt med huvud/hals för att kunna ha mer upprätt höft). David H sprang utan spikar och är ovan vid startblock. Hans fullfartslöpning ser bra ut men start och acceleration kommer att gå flera tiondelar snabbare med mer vana.
Björn 7.21 Philip 7.24 Magnus 7.52
Denna gång var det Philips tur att skylla på dålig start. Han fullföljde i varje fall och kom i mål steget efter Björn som hade stärkt självförtroendet genom att kasta sitt linne. Björn har aldrig varit i närheten av en sådan tid på träning tidigare men förmodligen finns det ännu lite mer att ta. Magnus fortsätter att springa övertygande – kanske kan han underskrida tävlingsperset nästa vecka.
Tyvärr kom ingen tjej till start och Najla nöjde sig med att att agera starter.
Som vanligt i december avslutas måndagsspassen med 60m-lopp där exakt tid tas med hjälp av kamera. Tiderna brukar vara 0.2–0.3 sekunder sämre än tävlingstider.
Philip 7.15 Björn 7.68
Philip visar strålande form. Mycket snabbare än förra årets träningstider – och då det blev 7.14 som bäst på tävling. Att kapa 0.2 sek från 7.15 är kanske ändå att hoppas på för mycket … Björn lade ner löpningen mot slutet och menade att han missat starten totalt men sanningen är att pressen från Philip blev för stark. Allt talar dock för att han är god för likvärdiga tider.
Magnus 7.51 Sebastian: 7.75 Gustav: 7.95
Magnus i särklass bästa träningstid och liksom Philip snuddar han vid tävlingsperset! Inte förvånande med tanke på att knäböjen har gått bättre än någonsin. Fokus är fortfarande på 400m men åtminstone en 60m-tävling ska springas.
Sebastian har varit med på höstens sprintpass och sedan en månad är han även med på torsdagspassen. Precis som för Gustav är det uppenbart att det finns väldigt mycket att hämta genom att förbättra knäböjsstyrkan relativt kroppsvikt. Den går dock framåt för båda. Gustav hade 10.85 i grodhoppen i passets inledning och med bra träning under julen hinner Sebastian nå en hyfsad styrkenivå till första tävlingen. Gustav har varit klar tvåa efter Magnus på de längre loppen i höst och med vassare snabbhet kan 400m-tiderna bli riktigt bra till sommaren.
Anna H ? Sima ?
Efter att ha läkt skadade axel nr 2 var David W tillbaka för ett gruppass på gott och ont. Han lyckades med perfekt timing och placering täcka startklapparen med skalle och krull! Anna och Sima får en ny chans nästa vecka (då vi även hoppas få tider på Erik N och David H).
Första periodens program finns i vänsterspalten.
Det blir traditionsenlig upptakt vid S:t Hans, men tyvärr kommer vi att springa lilla backen ännu en höst. Stora backen har i stort sett återfått sin gamla form men verkar fortfarande vara för lerig för att tåla hela gruppen på en gång.
En extra lång uppvärmning för att förebygga baksideproblem gjorde susen. Philip vann loppet och putsade det månadsgamla perset med 0.24! 11.10 i vindstilla är lysande och med mer vind i ryggen kunde vi ha fått en femte sub-11 löpare i klubben! Björn strax därefter gjorde inget dåligt lopp – både två kan bli riktigt konkurrenskraftiga på vinterns 60m-tävlingar
För Magnus har luften lite gått ur sedan en fantastisk första halva av sommaren. Tyvärr tvingas jag konstatera att långsprintträningen inte har medfört ett tekniskt bättre löpsteg – det är fortfarande betoning på bakre tryckfas på bekostnad av knälyft och främre neddragsfas. Enda 100m-tävlingen för sommaren och tiden är inte rättvisande med tanke på hur det sett ut på träningarnas 110m-lopp.
Inte heller Sima fick en tid att vara nöjd över. Löptekniskt finns det dock inte mycket att klaga över. Hon tog till sig kritiken från Ängelholm och visade upp ett bra löphjul med både hällyft och knälyft. Lätt smärta i hälsenan hindrade henne från ett nytt försök i veteranloppet. Hoppas den hinner bli bra till höstens backlöpning!
Björn avslutade med den enda längdhoppstävlingen för sommaren. Den gav mersmak. 6.55 i påtaglig motvind och utan några riktigt lyckade upphopp visar att längdhopp snart (och återigen) kan bli Björns bästa gren.
Ingen bra dag för vare sig Sima eller Magnus. Sima hade ont i hälsenan efter gårdagens lopp och har nog tappat mer i uthållighet än i ren fart under semestern. Det var tunga ben med obefintligt hällyft under upploppets sista halva. Magnus var också sliten i benen efter gårdagens lopp och fick springa helt utan motstånd. Även denna dag var vinden byig men rätt riktad.
När vi anlände till idrottsplatsen höll försäljningstältet på att blåsa iväg och inför Simas start på 100m kändes det som åtminstone +5 m/s i ryggen. Vindmätaren stannade dock på –0.2 och inte heller tiderna indikerade att tjejerna haft hjälp av vinden. Byig sidvind med andra ord. Efter semestern är Simas fysiska form kanske något sämre men löptekniken var intakt. Kanske finns det ändå lite att hämta redan till SUS om två veckor med bättre häl-rump kick under accelerationen.
Det blåste lika mycket under Björns lopp en halvtimme senare och jag hade själv svårt att hålla kameran stilla medan jag filmade. Björn sprang återigen en mycket bra hundring – strax över 11 den här gången. Fullfartslöpningen ser förhållandevis bra ut och det var först strax före mål som 200m-specialisten Dennis Karanda hann förbi. Björn får en ny chans redan imorgon på seriematchen.
Magnus gjorde rätt och slätt sitt sämsta 400m-lopp denna sommar. Även om vindarna var mycket besvärliga för rundbanelöpning så ska han med dagens form (endast en meter efter Björn på måndagens 110) springa snabbare. Splittiderna 25.8 och 26.9 indikerar att han gick ut väl lugnt men är också svårbedömda då det blåste så mycket och främst i sidled.
En slimmad Hoff gjorde sin sista tävling före sommaren innan det bär av till studier i Kanada. Han gick klokt in på lägre höjder än brukligt i hopp om att ha fått fason på tekniken inför de högre höjderna, men det tog ändå stopp på 1.85. Jag fick i varje fall bra filmer på hoppningen och det blir kanske en liten analys längre fram som han kan ha nytta av när han förhoppningsvis fortsätter med träningen i Kanada.
P.S. Att deffningen gjort nytta och att fysiska formen är på topp bevisades dagen efter i IFK-hallen där Hoff först gled över 1.84 med luft och därefter tog 1.88 med lätt darr – barfota och med fyra stegs ansats!
Kallt, regnigt och byig vind som som ofta överskred +2.0-gränsen. Björns försökslopp var lyckligtvis ett undantag och han utnyttjade senaste månadens form till att för första gången springa under 11.00 i godkänd vind! Efter genombrottsåren 2008 och 2009 har flera olyckliga avbrott kommit i vägen men nu, snart 28 år, är han tillbaka på topp (och bättre ska det bli).
I finalen en regnig timme senare blåste det på ordentligt vilket hjälpte Björn under 11 än en gång trots att han gjorde en klart sämre avslutning på loppet.
Till Magnus lopp hade det blivit något varmare och torrare men det blåste minst lika mycket – alltså motvind under första halvan. Kanske var det därför han gick ut betydligt lugnare än tidigare med 25.20 på första 200m. Under upploppet plockade han flera löpare och hade mycket krafter kvar. En sista halva på 26.55 gav en sluttid på 51.75. Naturligtvis inte alls dåligt i blåsten men ändå en indikation på att det gick lite väl lugnt första halvan.
Lördag, dagen innan, var Erik ensam uppe och hoppade höjd. Vädret var bättre men han kände sig seg i benen och fick nöja sig med 1.81 i andra försöket. Dagen efter blev det 1.82 på träningen med fyra steg, så 1.90 finns där om bara form och tävling hinner infalla på samma dag innan säsongens slut.
Philip tävlade ensam i Ystad. Hoff skulle ha hoppat men blev kallad till jobb och tvingades ställa in
Philips stela baksidor protesterade på ett träningspass för knappt fyra veckor sedan och han har därför inte tävlat sedan Vellinge i juni. Han sprang nu nästan exakt lika snabbt som då men denna gång i godkänd vind (vindstilla t.o.m.) och fjolårets pers fick sig en rejäl putsning.
Tyvärr stramade baksidorna ännu en gång och han fick avstå finalen. Förhoppningsvis är det ingen större fara men för framtiden måste stelheten jobbas bort och han bör komma igång med tävlingsuppvärmingen 90 minuter innan start (snarare än de 45 som det ofta blir). Med friska baksidor och bra förhållanden kan perset förbättras några tiondelar till!
Bara sex dagar efter förra 200m-loppet var det dags igen. Magnus baksidor är känsliga för 200m men försöksloppet gick bra. Han underskred sitt nysatta pers med marginal och gick vidare till B-final, men vinden var alldeles för stark. Efter att ha värmt upp inför finalen bestämde han sig för att avstå för att inte riskera problem med baksidan.
Nu hade vinden bytt riktning och det var dessutom klart kyligare. Tiderna i försöksheaten blev därefter. Kul dock att Viktor M gjorde ännu en tävling. Hoff (vars icke-höjdhoppande dagen innan förbigås med tystnad) gjorde sin första 100m-tävling på flera år. Han var bara drygt fem tiondelar efter Björn och med bättre förhållanden skulle det gamla perset med all sannolikhet ha varit historia. I loppets slutskede stramade framsidorna och efter loppet kändes det så illa att han blev lindad av sjukvårdare. Det kändes bättre några timmar senare, så det var förhoppningsvis falskt alarm.
Björn gjorde ett OK lopp i den starka motvinden och hoppades på bättre vind till kvällens final. Däremellan var det tänkt att Björn skulle göra säsongsdebut i längdhopp men längdskorna blev kvar i Göteborg så debuten får vänta två veckor till.
Magnus kände sig sliten i baksidorna efter gårdagen, men 400m är riskfritt att löpa. Han seedades till det första starka heatet (med bl.a. Kalle Berglund, senaste ”månadens friidrottare” på friidrott.se). Magnus på bana 2 gick ut hårdare än i Göteborg och stumnade rejält på upploppet, men sluttiden blev ändå strålande. Med hänsyn till slitna ben och yttre förhållandena var det ett ännu bättre lopp än Göteborgsloppet. Splittiderna 23.83 och 27.31 är – proportionellt sett – identiska med splittiderna i Vellinge för en månad sedan. Där var vindförhållandena snarlika (ca +3 på första rakan och -3 på andra) men totalt sett gick det en sekund långsammare då.
Tävlingen avslutades som brukligt med männens 100m och vinden hade lyckligtvis mojnat även om det fortfarande var kännbar motvind. Björn gjorde ett riktigt bra lopp med fenomenal första halva. Han knep silvret och intrycket från förra helgen – att tider kring 11.00 finns i kroppen – stärktes.
I övrigt så är Viktor B på semester och förhoppningsvis helt bra i baksidan nu. Philip nöjde sig med att heja på vid sidan om, men ska vara fit for fight nästa helg i Ystad.
Sima kände tyvärr av sin ömma hälsena så fort hon tog på sig spikarna efter uppvärmningen. Att hon missade Eslövs-perset med 0.17 trots mycket gynsammare vindar är därför inget att grubbla över.
400m-loppet därefter tog hon som träningslopp eftersom hon inte vågade springa mer med spikarna. Drygt 5 s från pers är åter ungefär vad man kan vänta sig efter omständigheterna – joggingskor, ömma hälsenor, och starka vindar
Björn gjorde ett mycket bra sista träningspass i måndags. Styrkan är i topp och under en flygande 20 visade han att han kan få till ett stort och kraftfullt löpsteg även under fullfartsfasen. Dagens start och acceleration var i gammal god klass och fullfartslöpningen var okej även om det återstår mycket nötande på träningen för att det stora steget ska kännas bekvämt på tävling. 11.17 i vindstilla visar att Björns sex år gamla pers kan ryka när som helst om han fortsätter att springa som han gjorde idag.
Erik återgick till sex stegs ansats och fick därmed mer stabil hoppning än senast i Vellinge. Han var för den sakens skull långt ifrån nöjd med tekniken, men resultatmässigt var det ett stort steg framåt: luft på 1.86 och riktigt nära på ett av 1.91-försöken.
Magnus hade rätt i att det fanns bättre tider i kroppen. Ett något bättre disponerat lopp och återigen mycket gynnsamma tävlingsförhållanden resulterade i att det veckogamla perset krossades! Magnus på bana 7 höll ett klokt avstånd till sub-50 löparen på banan utanför och hade sedan krafter kvar för ett ovanligt starkt upplopp.
Det var knappt ett år sedan Magnus senast sprang 200m. Då persade han stort och dagen därefter följde han upp med ett lika stort pers på 400m. Denna gång var grenordningen omvänd, men trots gårdagens mjölksyra och innerbana lyckades han upprepa bedriften. Stort pers och under 23 sekunder för första gången.
Viktors baksida är ännu inte i tävlingsskick så Magnus satte sig ensam på tåget till Halmstad.
Bra förhållanden (ganska varmt och vindstilla) och stimulerande konkurrens borgade för snabba lopp. Tyvärr inga mellantider men Magnus gick som vanligt ut hårt och ledde sitt heat inför upploppet där han fick se sig omsprungen av två löpare. Han belönades ändå med nytt pers men kände att ännu bättre tider fanns i kroppen med en något lugnare öppning.
Lite försenat, men finns nu utlagt i vänsterspalten.
Kyla och regn men kraftig medvind gav ännu en fin tid åt Viktor. Dessvärre drog han på sig en baksidebristning i loppets sista meter – om den är allvarlig återstår att se.
Söndagen bjöd på lite blåsigare väder och vinden hade bytt riktning. Emellanåt var det uppemot -4 m/s på upploppet. Hoffs misslyckade hoppning kunde dock inte skyllas på det. 1.82 var aldrig riktigt nära. Själv menade han att tekniken inte stämde men det såg snarare tungt och kraftlöst ut om man jämförde med hoppningen i Eslöv för 3 veckor sedan. Ryggproblem har hindrat knäböj på senare tid, men det går att hitta ersättningsövningar. Med koll på kroppsvikten och hård styrketräning kommande 2 veckor kan hoppningen på VU-spelen om 3 veckor bli en helt annan historia.
Simas 200m-lopp blev däremot kraftigt lidande av den starka motvinden under andra halvan av loppet. Att tiden hamnade en halv sekund över pers är därför inte så mycket att undra över. Även om sprintuthålligheten kanske kan förbättras lite är det ändå maxhastigheten som träningen först och främst ska fokuseras på eftersom den annars blir den största begränsande faktorn.
Träningen i veckan med 2x300 på drygt 38 s har indikerat att Magnus form är i antågande. Vinden omöjliggjorde riktigt bra tider men annars var förutsättningarna bra och tillräckligt många tävlande för två seedade heat i männens klass. Magnus gick som vanligt ut hårt men splittiderna 24.42 & 27.63 ska relateras till att den första gjordes i kraftig medvind och den andra i lika kraftig motvind. Nu tre tiondelar från förra årets pers och eftersom Magnus kommer att tävla flitigt i sommar är det dödsdömt.
Varmt väder, svag medvind och tuff konkurrens med JEM-stafettlag på plats. Förutsättningarna för fina 100m-tider fanns alltså.
Redan i första heatet visade Adam att det gick att springa snabbt, men både Björn och Philip kom direkt rejält på efterkälken och deras tider var sämre än väntat. Björn sprang nästan lika snabbt i motvind för tre veckor sedan och även om Philips tid var en bra bit under förra sommarens pers, så hade han väntat sig mer av säsongsdebuten. Bakom sig har de dock en respektive två veckors missad träning pga förkylning och allt talar för att Philip kommer att persa under godkända förhållanden om han bara får tillräckligt med tävlingstillfällen.
En som tävlat än mer sparsamt är Viktor Malmgren. Hans brist på rutin visar sig främst i starten där han lämnar blocken klart sist av alla. Annars sprang han bra och fick rejäl revansch på Sebastian. Han har jobbat sig till ett kraftfullare löpsteg med hög armföring på senaste tidens träning och om han även kan slipa till starten kan det bli pers med flera tiondelar nästa gång.
I andra heatet sprang endast Viktor Björklund från vår grupp. Inget perfekt lopp men retfulla 11.00 var återigen nytt pers i den tillåtna medvinden. I den hårda konkurrensen var han den ende som fick ytterligare en chans i finalen en knapp timme senare. Som så ofta går det snabbare i det andra loppet och Viktor gjorde framför allt en riktigt stark fas mellan 30 och 90 meter. Han höll nästan på att falla framlänges de sista metrarna men lyckligtvis stod han på benen och belönades med 10.92 i godkänd vind! Klubben har nu tre löpare under 11 sek och dessutom en hel hop inte långt därefter!
Framåt eftermiddagen hade vindarna tilltagit och längdhoppsansatserna blev svårbemästrade för såväl Viktor som för tjejerna som hoppade samtidigt. Han hade endast ett godkänt hopp och det var i för stark medvind. 671 var ändå ett kvitto på att längdhoppet äntligen är på gång igen och att det fem år gamla perset hänger löst!
Film från 4x100 och referat av Henrik på facebook
Vackert väder till utesäsongsdebuten men småkylig luft och alltså inte optimala förhållanden för sprint och längd. Philip och Magnus stannade hemma pga förkylning men är förhoppningsvis krya till nästa helgs seriematch.
Startfältet i kvinnornas 100m var tunnt och Sima fick möta en yngre veteran och en mycket snabb 17-åring. Sima höll hela vägen och persade med 0.22. Även om löpsteget är lite kort är det tekniskt riktigt bra och kan förlängas främst genom förbättrad relativ styrka.
Två heat för männen. I det första vinner Björn överlägset på fina 11.25. I det andra, betydligt tuffare heatet, överraskar Viktor stort med att bli trea på nya perset 11.14. Vindmätaren visar på kraftig men tillåten medvind i båda heaten.
I finalen en dryg timme senare chockar Viktor med att springa in som tvåa på 11.01. Björn är med i täten ända upp till 60m men tappar sedan drivet (bakåtlutad och obefintligt knälyft). Hans 11.29 var därför bra, inte minst eftersom vindmätaren angav -1.5! Det blåste friskt från sidan under hela dagen och förmodligen hade Björn och Viktor på ytterbanorna glädje av det stora hallbygget som gav lite lä åt vinden.
Viktors tid var i vilket fall en sensation. Det var hans första tävling sedan 2013 och i vintras klockades han på 7.54 på ett 60m-träningslopp. Men under våren har han nästan kommit ikapp Björn i benstyrka: fem strikta & bottendjupa knäböj på 150 kg har det blivit. Att det skulle omsättas till sprintpers endast två veckor efter backlöpningsperiodens slut var dock långt över förväntan.
Även Hoff har byggt upp knäböjsstyrkan under vinter/vår och onsdagshoppningen med Richard har gått bra. I tredje försöket gled han över 1.87 – utomhuspers och två centimeter bättre än senast i februari. 1.92 därefter blev för högt, men kan komma redan nästa helg.
Viktors senaste längdhoppstävling för två år sedan var usel men på träningarna har det funkat bra med lite kortare (12–14 steg) ansats. 6.39 i första utan plankkänning bekräftade att det finns mycket i kroppen. Det ständiga problemet har varit nästsista steget där han satt ned hälen först och därmed förlorat all fart. Den tendensen fanns även nu (kanske förvärrad av att hans ökade snabbhet). Han hade dock flera hyfsade hopp, men typiskt nog med hårfina övertramp. Det längst uppmätta hoppet 6.42, i motvind, var långtifrån dagens bästa.
Joanna fysiska form är i topp. I måndags persade hon i grodhopp (9.85) och sprang snabbt på 120m. Benhinnesmärta har dock oroat men efter flera dagars vila kändes det bra. Redan i första omgången kom hennes livs första 5-meters hopp och sedan blev det längre i alla följande godkända hopp! 5.19 blev det som längst. Plankträffarna var utmärkta men det blåste oavbruten motvind. Det blev också en väldigt hastigt genomförd tävling med knappt någon vila mellan hoppen.
Tävlingen avlutades med 400m-lopp för ett stort antal veteranklasser. Sima sprang mot ett gäng betydligt yngre kvinnor och gick ut hårt. Under upploppet sprang hon med mycket mjölksyretunga ben, men lyckades hålla en av 40-åringarna bakom sig ända in i mål och belönades med ännu ett pers och första loppet under 77 sek!
Olympiasprinten i Helsingborg är inställd, så första chans att tävla får ni istället i Eslövs AI:s Findus Pannkaksspel. Grenarna som är aktuella för er går alla på söndagen: 100m, 400m, höjd och längd för såväl män som kvinnor.
Ni anmäler er nuförtiden på egen hand via IFK:s sajt – direktlänk finns i vänsterspalten här, just ovanför tävlingskalendern.
Sista anmälningsdag för Eslöv är måndag 11 maj!
Det mesta är sig likt men det blir kortare lopp på torsdagar och lördagar (400m istället för 800m och 120m istället för 150m). Ingen specifik långsprintträning denna period – kommer först nästa.
Nya programmet är utlagt. Lägg märke till alternativen för lördagarnas sprint,
Finns i vänsterspalten precis som det brukar.
Jodå, visst persade Joanna och det redan i första hoppet. 4.84 följdes av 4.92 och 4.93 – 24 cm längre än bästa utomhusresultatet i godkänd vind. Men det var långt ifrån fullträffar och det är uppenbart att längder en bit över 5.00 finns i kroppen. Joanna springer snabbare på tävling och 4 + 12-stegs ansatsen känns kanske i kortaste laget. Hon hade i varje fall svårare än vanligt att komma upp i hög löpning inför nästsista steget. Ansatserna var som vanligt säkra och jämna men inga perfekta plankträffar. Till finalen hade luften börjat gå ur en aning (tävlingen var dessutom kraftigt försenad) men hon fortsatte ändå att hoppa långt över gamla perset.
Eriks höjdhoppstävling inledde och pågick medan Joanna och Philip sprang sina försök. 1.75 och 1.80 togs med luft. Även årsbästa 1.85 togs i första men nu var det knappare med marginalerna. 1.90 revs sedan med lätt rumptouch i första men grövre i andra och tredje. Synd att inga tävlingar på nära håll återstår för personbästa finns i kroppen och allt talar för att det kan bli högt i sommar nu när Eriks knä tillåter både hopp- och styrketräning efter tre och ett halvt års besvär.
Joannas första 60m tävling gick bra. Träningen i veckan hade visat att formen efter semester och sjukdom inte var riktigt på topp men 8.64 var ändå klart under bästa träningstiden och bör räcka för att kunna persa i längdhopp i morgon.
Även Philip har varit sjuk och pers var absolut inte att vänta. 7.19 i försök var klart godkänt men han missade A-final med fyra hundradelar. B-finalen ledde han sedan länge men orkade inte riktigt de sista metrarna och sprang i mål på 7.21. Nu väntar två veckors tuff träning inför JSM.
Magnus fick återigen springa ett ostört lopp men denna gång i sista position i ett heat med något bättre löpare. Öppningen denna gång var lite lugnare (25.23) men eftersom sista varvet i gengäld gick desto bättre (27.16) blev sluttiden klart bättre! 52.39 är exakt 2 sekunder snabbare än förra årets Atleticumspel och inte långt från utomhusperset som sprangs under mycket gynnsamma förhållanden.
Stora startfält men inte många tävlande från gruppen i klassiska Pallasspelen.
Philip, som gjorde mycket bra ifrån sig förra helgen med lätt förkylning i kroppen, hade nu insjuknat ordentligt och kunde inte komma till start. Erik N sprang däremot återigen bra men missade B-final och troligen årsbästa p.g.a. ett smått pinsamt misstag. Han misstog 50m-linjen för mållinjen, fällde sig och sprang en stund senare avstannande över den egentliga mållinjen … Det var några år sedan han senast sprang i Malmö, så han får väl skylla på orutin.
Magnus har varit rejält förkyld, missat Sprinterträffen och inte tränat på 12 dagar. Det var därför med viss osäkerhet på formen som han ställde sig bakom startlinjen. Taktiken var ändå klar: att trycka för fullt under första varvet för att slippa ett trassligt lopp likt fjorårets Atleticumspel. Första varvet gick på rasande kvicka 24.58, men under andra varvet sprang heatets två övriga löpare om en allt mer tungfotad Magnus. Tiden var ändå mer än sekunden bättre än förra årets bästa innetid. 28.16 på andra varvet indikerar att det finns ännu bättre tider i kroppen med en något lugnare öppning.
Victoria har flyttat upp till Stockholm och kommer bland annat att träna med Nadja Casadei och hennes tränare Leif, men hon är kvar i IFK Lund. Hon har så smått kommit igång med friidrottsträningen efter operationen i september och ska förhoppningsvis hinna komma i god tävlingsform till sommaren. Hon hälsar alla och vi ser fram emot inhopp på träningen när hon är hemma i Skåne på besök!
Fler filmer från tävlingarna finns på Spiideos sida.
Några nya tider från årets första pass. Som vanligt är loppen en avslutning på en timmes sprintträning
Joanna 8.71 Najla 10.27
Joanna 0.16 snabbare än två veckor tidigare. Kan hon kapa några tiondelar till så finns det kapacitet för en bra bit över 5.00 i längd. Styrkan och grodhoppen (9.80 som bäst) har under hösten tagits till en mycket hög nivå.
Najla är inte sprinter och sprang för första gången med startblock. Men löpningen ser bättre ut än när hon startade och styrkan har förbättrats rejält, vilket tydligt bevisades av 8.60 i grodhopp tidigare under kvällen.
Philip 7.35 Magnus 7.59 Viktor M ?
Det blev strul med starten och tidtagningen. Mina rop om att stoppa hördes inte av Philip och Viktor som sprang ett helt lopp. De vilade några minuter och gjorde sen ett nytt försök, men att Philips tid blev lite sämre än senast var begripligt.
Magnus sprang ett helt okej lopp men han måste sänka sig 0.3–0.4 för att vara på nivå med sommarens 100m-tider.
Viktor höll jämna steg med Philip på flygande 20m tidigare under passet men nu fanns inga krafter kvar och han slog av på löpningen sista biten.